Sommige dingen kun je niet beïnvloeden

Mijn geduld is net als dat van vele anderen in deze coronatijd flink op de proef gesteld. Wanneer vinden er weer activiteiten plaats en in ons geval: wanneer komen er weer wedstrijden? En als ze al gepland staan, gaan ze dan door ja of nee? Niemand die het weet…

Het is niet makkelijk om om te gaan met die onzekerheid maar als er iets is wat ik heb geleerd door mijn sport, is dat je niet overal invloed op hebt. Hoe graag ik het ook zou willen, ik heb geen invloed op de wind die er morgen waait. Het heeft dan ook geen zin om mij daar druk over te maken. Dus hebben we vooral gedaan waar we wel invloed op hebben: trainen zodat ik beter word!

De wedstrijden staan op het punt van beginnen, maar….

Inmiddels beginnen er steeds meer activiteiten en evenementen op gang te komen. Komende week staat ook voor mij de eerste wedstrijd op het programma: De Kieler-woche. Het eerste grote internationale evenement sinds de corona-uitbraak. Geen belangrijk evenement, maar wel een mooi meetmoment. Ik geloof dat we als team tijdens de coronatijd goed werk hebben verricht en ik ben dan ook ontzettend benieuwd waar we staan. Gewoon even een checkmoment om te weten of je de juiste dingen aan het doen bent. En daarnaast vooral ook gewoon ontzettend leuk!

Helaas moet ik melden dat mijn geduld nog een keer op de proef wordt gesteld en ik volgende week niet kan deelnemen. Eerder schreef ik dat ik wat rugklachten had maar die zijn gelukkig weer onder controle! Toen ik eindelijk na mijn vakantie weer volle bak mocht trainen heb ik tijdens het zeilen een verkeerde beweging gemaakt in de boot en liep ik een enkelblessure op.

Klaar voor het EK ?

Ik baal natuurlijk dat ik deze wedstrijd moet missen maar weet ook dat dit niet de belangrijkste wedstrijd is. Het was mentaal best even pittig om dit te verwerken maar opnieuw komt weer het besef dat ik de situatie hoe dan ook moet accepteren en energie moet steken in de dingen die ik wel kan doen. Voor nu is dat zo snel mogelijk herstellen en weer fit worden. Hopelijk ben ik over vijf weken fit genoeg om wel mee te doen aan het Europees kampioenschap, waar ik er alles aan ga doen om het Customer Contact Company logo als eerste over de finish streep te varen.