Nationale Nederlanden & RVS

Inrichting Performance Management

Nationale-Nederlanden heeft binnen het team Klant Management voor de afdeling Leven Pensioen de vraag gesteld om inzicht te creëren en de huidige teammanager te ondersteunen op het gebied van Performance Management.  

De resultaten

Dit is een project in uitvoering.

Programma- en Project Manager transitie van RVS naar Nationale Nederlanden

Onder zeer grote tijdsdruk vanwege juridisch / financiële deadlines, moest het service center van RVS eind 2011 in korte tijd een enorme verandering doormaken. Een locatie werd toegevoegd, de bestaande locatie opgedeeld, product portfolio ingrijpend veranderd, personeel verplaatst tussen labels en locaties en de gehele klantroutering moest opnieuw worden ingericht. Vanwege de enorme belangen was er een grote verscheidenheid aan project boards en stuurgroepen opgericht. Daarom moest er op onconventionele wijze gezorgd worden voor een soepel draaiende compleet vernieuwde service organisatie als de rook van de jaarwisseling was opgetrokken door de inzet van één programma manager en één project manager.

De resultaten

Alle projecten binnen het programma zijn conform planning opgeleverd. In de weken na de transitie is gebruik gemaakt van een transitie desk onder leiding van Customer Contact Company waarbij over verschillende locaties en disciplines heen de issues werden geadresseerd, opgelost en indien nodig geëscaleerd richting de stuurgroep voor besluitvorming.

 

“Jullie zijn in staat om in no-time hele complexe vraagstukken te doorgronden en mij als opdrachtgever snel tot de juiste besluiten te brengen.”

Bas van Pelt, Directeur KCC

Advisering optimalisatie capaciteitsmanagement RVS KCC en Operations

Samen met het gehele management van zowel de Front Office (KCC) als de Back Office (Operations), is in een intensief gezamenlijk proces een geheel nieuwe wijze van aansturing van de operatie en capaciteitsmanagement ontwikkeld. Hierin is een duidelijke scheiding van verantwoordelijkheden en bevoegdheden bepaald, die leidt tot een betere beheersbaarheid van capaciteitsinzet en een gerichte focus op het verbeteren van de kwaliteit.

De resultaten

Een nieuw besturingsmodel waarin het coördinatiecentrum en de operaties van zowel de Front Office (KCC) als de Back Office (Operations) duidelijke rollen en verantwoordelijkheden hadden. Dit draagt bij aan een efficiëntere besturing van de operaties met een verlaging van kosten als eindresultaat.

 

“Ik geef een NPS Score van 10: Customer Contact Company is heel goed in staat geweest ons een grote stap voorwaarts te laten maken in het plannen en forecasten van de Back Office omgeving.”

Ron van Vliet, Directeur Operations RVS Verzekeringen

“Daadkrachtig, positief kritisch en met heel veel van verstand van zaken, maken jullie je in heel korte tijd onderdeel van een organisatie in plaats van buitenaf roepen hoe het moet.”

Sandra van Die, Manager Coördinatiecentrum

Trainingen Verbetermanagement WFM, Formule-, Quality en Informatiemanagement

In de eerste helft van 2012 hebben we in 4 groepen alle staf specialisten een intensieve en interactieve training gegeven in verbetermanagement. Dit was een op maat gemaakte pragmatische training van 5 dagdelen, gebaseerd op LEAN basisprincipes. Daarbij rijkelijk aangevuld met ervaringen van de trainers en doorspekt met praktijkvoorbeelden uit de eigen RVS omgeving.

De resultaten

Een nieuwe werkwijze binnen het F&I team hebben geleid tot betere uitvoering van de projecten en enthousiaste project managers en manager.

 

“Gedreven door Passie en Liefde voor het vak, zetten jullie gezamenlijk met de klant een heel goed en blijvend resultaat neer. De training heeft mij veel inzicht gegeven en helpt mijn afdeling erg in professionalisering.”

Paul Likumahua, Manager Formule en Informatie Management

Gerelateerde projecten