Jaarlijks organiseren wij de ‘Spring Cup’ voor onze klanten. De ‘Spring Cup’ is een zeilevenement waar we onze klanten op laagdrempelige wijze nog beter leren kennen. Ook onze klanten onderling maken kennis met elkaar en wisselen waardevolle ervaringen uit van hun mooie contact center vak. Wij laten hen tijdens de ‘Spring Cup’ kennismaken met wedstrijdzeilen. Wedstrijdzeilen gebruiken wij als krachtige metafoor voor de aansturing en continue verbetering van een contact center. Dit laten we onze klanten op deze dag zelf ervaren.

Na een korte zeilcursus van max. 10 minuten door Team Heiner gaat iedereen het water op onder begeleiding van een ervaren instructeur. Er worden meerdere zeilwedstrijden gevaren. Elke wedstrijd biedt een unieke ervaring om het in de volgende race weer net iets beter te doen. Doelen stellen, samenwerken, je suf communiceren, evalueren en successen vieren is ‘je actielijst’ aan boord. Een dag vol actie, energie, spanning, plezier, leren en ontmoeten. De dag wordt afgesloten met een borrel, het uitwisselen van (sterke) verhalen, en het uitreiken van onze wisselbeker aan de winnaars van deze dag!

Webhelp wint de 11e editie van de ‘Spring Cup’ 2022

Vrijdag 24 juni was het zover, de 11e editie van de Customer Contact Company Spring Cup van 2022 werd gevaren bij Team Heiner in Lelystad. Na 2 jaar uitstel wegens corona had iedereen er enorm veel zin in!

Er staat een zacht windje, meer dan voorspeld en het is droog. Vol bravoure, gezonde spanning en grote praatjes bewandelen de verschillende teams de steigers op weg naar de boten die kalm in de haven liggen te wachten op hun bemanning.

Men gaat aan boord, de trossen gaan los en Vattenfall verlaat als eerste de box om de training op het water te starten. Een plek die ze, zo zal blijken, niet vaak daarna meer hebben vervuld.
Nieuwkomer Bonusan maakte een sterke indruk bij de warming-up met strakke zeilstanden en een vaste koers en de sfeer aan boord bij Kwantum-Leenbakker, zo valt op in de rib, is zeer ontspannen en opgewekt.

De eerste wedstrijd. Een drukke start waarbij ANWB als eerste over de startlijn komt, op drie seconden gevolgd door Webhelp. CCC sluit als goed gastheer de rij.
Na deze flitsende start zakt ANWB helaas af ten faveure van Webhelp die deze plek ook niet meer afgeeft en eenzaam aan de horizon verdwijnt. Bonusan komt sterk op de tweede plek te liggen en Vattenfall op drie. Er volgt een nek aan nek race en uit de analyse van de camerabeelden is af te lezen dat op een halve meter afstand uiteindelijk Vattenfall als tweede over de finish komt en de Bonusan-boot als derde. De CCC-boot demarreert nog maar zonder significant resultaat.

De tweede wedstrijd, een dubbele lus, dus meer manoeuvres en tactiek. De wind is ons steeds goed gezind en geeft een heerlijke 10 knopen. 1 minuut voor de start. Het is druk, alle boten kiezen een gelijke start strategie. Deze keer is het Webhelp die als eerste start, al op 2 seconden na het startsignaal! Gevolgd door Bonusan en Vattenfall. Een gelijke top drie nu weer bij de start dus, maar deze keer dringt T-Mobile zich op voor een podiumplek. De eerste plek bevalt Webhelp wel en deze geeft die ook niet meer weg. In het veld erachter is het stuivertje wisselen en wordt er weer afgekoerst op een fotofinish. Nu is het ANWB die Vattenfall een halve meter voor moet laten gaan en daarmee derde wordt. T-Mobile valt net buiten het podium maar laat een opwaartse lijn zien.

De derde wedstijd voor 1,5 punt. 100 minuten varen, elke gevaren boeicombinatie levert punten op maar je moet gestudeerd hebben om dit te overzien. Het zal nu aankomen op strategie en tactiek. Het maken van de juiste keuzes, nemen van gecalculeerde risico’s en gokken op de wind. De start laat een totaal ander beeld zien. T-Mobile start als eerste, op een bootlengte afstand gevolgd door Kwantum-Leenbakker. Webhelp gaat als laatste de startlijn over. Wat een verrassingen, alles ligt weer open! De boten waaieren uit naar de zelfgekozen boeien. Het veld is verspreid, wie heeft de slimste strategie? De laatste minuten. Te laat finishen levert veel strafpunten op. Alle boten koersen af om te eindigen binnen de tijd en met nog maar 20 seconden op de klok komt de boot van Kwantum-Leenbakker over de finish, wat geweldig! De scores worden berekend en in lijn met de vorige wedstrijden wint Webhelp ook deze keer weer, maar blijkt T-Mobile een hele goede tweede te zijn!

De laatste wedstrijd, een dubbele lus voor dubbele punten! Met nog maar 1 minuut voor de start is het druk rond de startlijn. Alle boten starten over bakboord behalve Kwantum-Leenbakker die eigenwijs over stuurboord lijkt te gaan starten. Bonusan gaat als eerste op pad maar moet deze plek al heel snel afstaan aan, wie anders dan, Webhelp en moet zich zorgen maken dat ze niet ingehaald worden door Vattenfall en CCC. Terwijl de meeste boten bezig zijn met hun tweede lus, valt de wind weg. De voorsprong van Webhelp in inmiddels zo groot geworden dat de overwinning veiliggesteld lijkt, maar voor de andere boten komt het nu aan op het voorkomen van fouten en gokken waar de wind is. ANWB vindt hierdoor de aansluiting maar het lukt uiteindelijk niet om daar nog meer uit te halen. Kwantum-Leenbakker daarentegen laat een geweldige leercurve zien en is inmiddels van een vijfde plek opgeklommen naar een derde positie en jaagt op Vattenfall die tweede ligt. Voor het bereiken van de laatste boei weet Kwantum-Leen Bakker de tweede positie over te nemen en zal ook in die plek finishen!

De zeilen worden gestreken, de boten varen voldaan de haven in. Vrolijk en droog, stappen de zeilers aan wal. Wat een dag. Webhelp laat een historische oppermachtigheid zien door vier uit vier te winnen en mogen een jaar lang de geweldige Spring Cup wisseltrofee huisvesten! Een overwinning die met champagne gevierd wordt!

De winnaars van de Spring Cup 2022: Webhelp!

Van harte gefeliciteerd!