Door de wol geverfde mensgerichte vakidioot in klantcontact

Customer Contact Company zet zich in om klantcontact blijvend te verbeteren. Dit doen we met interim-/ projectmanagement, consultancy-opdrachten en door het geven van trainingen aan leidinggevenden. Elke opdracht is anders, maar we zorgen er altijd voor dat vakmensen optimaal hun werk kunnen doen. De mens staat daarbij altijd centraal. Organisaties die medewerkers de ruimte geven om hun werk met passie en vakmanschap te doen bereiken een hogere kwaliteit tegen lagere kosten. Daar geloven wij in en dat ervaren wij dagelijks in de praktijk. Ons team bestaat uit een tiental medewerkers en een vaste groep van 30 zzp’ers die dagelijks met de voeten in de modder staan. Van director operations bij multinationals, manager customer service tot projectmanager en manager WFM.

Customer Contact Company wil verder groeien en is daarom op zoek naar nieuwe collega’s die onze passie delen en als projectmanager, interimmanager of consultant bij onze klanten het verschil gaan maken:

  • Je hebt minimaal 15 jaar werkervaring, waaronder operationeel management in een (klanten)service omgeving (aansturen teamleiders)
  • Ondernemerschap, leiderschap, resultaatgerichtheid zijn jouw basis-competenties
  • Je hebt oog voor ‘hoe het elke dag beter kan’
  • Je houdt van ruimte en vrijheid, bent pragmatisch, zelfsturend en hebt aan 3 woorden genoeg om aan de slag te gaan waarbij je je opdrachtgever steeds betrekt en informeert
  • Je herkent je in onze cultuur: open, transparant, flexibel, ‘work hard – play hard’, ‘voor een gave opdracht is het niet vervelend wat verder te reizen’
  • Van een beetje onzekerheid (plaats of duur van een opdracht) word je niet zenuwachtig
  • Je hebt minimaal HBO werk-/ denkniveau
  • Kennis van en ervaring met social, chat en online-kanalen is een pre
  • Evenals het delen van onze passie voor zeilen ?.

Wij bieden

Net zoals wij in ons dagelijks werk goede voorwaarden creëren om de klant optimaal te bedienen, creëren we goede voorwaarden voor jou om je functie goed te kunnen uitoefenen en je te blijven ontwikkelen. Een marktconform salaris, laptop, telefoon en auto van de zaak en een pensioenregeling horen daarbij, evenals ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Ook maken we tijd om van elkaar te leren en te ontspannen: work hard – play hard. Op maandag tot en met donderdag ben je bij de klant aan de slag. Op vrijdag ontmoeten we elkaar en lunchen we op ons kantoor in Vianen. Je deelt je ervaringen en spart over lastige situaties. Je weekend start met een vrijdagmiddagborrel, potje tafeltennis of bbq op het dakterras. Ook maken we tijd voor kennissessies en teamuitjes.

Enthousiast geworden? Meer weten?

Neem dan contact op met:
Robbert Wierema via WhatsApp 06-50 47 93 68 of robbert.wierema@customercontactcompany.nl
Hans Nieuwenweg via Whatsapp 06-57 31 50 94 of hans.nieuwenweg@customercontactcompany.nl