Customer Contact Company heeft een trainingspakket ontwikkeld dat de basis legt voor de vakmanschap ontwikkeling van >175 teamcoaches voor een nieuwe klantenservice (RKS). De operationele management organisatie wordt bij de vorming van RKS onder meer met de volgende uitdagingen geconfronteerd:

  • De organisatie bestaat nu nog uit een samengestelde groep van individuen met verschillende achtergronden en ervaringsniveaus. Veel van hen hebben nog geen ervaring met de werking en het managen van een grootschalige klantenserviceorganisatie.
  • De rolverdeling tussen de stafafdelingen KKM, WFM en operatie dient goed ingericht en begrepen te worden. Wie doet wat?

Hoe richten we de samenwerking in en begrijpen we, over de verschillende afdelingen heen, hoe we elkaar helpen en versterken?

Daarvoor zijn de volgende trainingen gegeven:

  • Module 1: Klantcontact – de basis
  • Module 2: Dagsturing en WFM
  • Module 3: Actiegericht team coachen
  • Module 4: Actiegericht individueel coachen (Performance management)

De resultaten

De gemiddelde score overall is een 4,48 uit 5, goed tot uitstekend. De trainers zijn zelfs beoordeeld met een 4,61 uit 5!

Prachtige praktijk vertaling, zeilen fantastische metafoor richting onze organisatie, wat een beleving!, “Ben verrast over het zeilen, metafoor werkt super”.

“Helder, scherpe feedback, humor, energiek”, “Fijn om naar te luisteren”, “Top! Goed, verbindend, sluit goed aan”.

Enkele quotes van de deelnemers

“Vakmanschap is voor ons een leidend principe om de gewenste klantbeleving te realiseren en daarmee bij te dragen aan onze ambitie als Rabobank om de meest klantgerichte bank van Nederland te worden. Door de expertise van Customer Contact Company te laten samensmelten met onze eigen expertise is een prachtig ontwikkeltraject ontstaan voor onze teamcoaches. De samenwerking en eerste resultaten zijn veelbelovend”.

Gerben Douma, Manager Business Development Rabobank Klantenservice (RKS)