Naast mijn werk bij Customer Contact Company heb ik een soort van tweede baan als rugby jeugdtrainer / coach van een geweldige groep speler van U16! Drie keer in de week trainen en zaterdag een wedstrijd. Het kost bakken met tijd, en om dat mogelijk te maken wring ik me regelmatig in allerlei bochten. En dat doe ik met veel plezier, want ik wil het doen, I love it! Maar waarom vind ik het zo leuk?

Ik denk dat het komt omdat het voldoet aan de belangrijke drivers van motivatie (Daniel Pink, Drive); Vakmanschap, Zingeving en Autonomie.

Vakmanschap

Ik heb me de afgelopen jaren enorm ontwikkeld in mijn rol. Rugby technisch heb ik veel opleidingen kunnen doen en heb ik een aantal geweldig ervaren rotten om me heen voor feedback. Daarnaast vraag ik mijn team vaak om input als bron voor verbetering.

Coaching technisch, ach ja, dat is misschien wel mijn dagelijkse werk, en daar ben ik erg goed in, maar nooit in uitgeleerd! Ik ben duidelijk over mijn verwachtingen, stel doelen en daag uit om meer te presteren. Ik moet een balans behouden tussen prestatie en plezier en tussen individuele aandacht en groepsdynamiek. Dat gaat me goed af.
Ik ontwikkel me dus enorm, word steeds beter en geniet daarvan. Als ik kijk naar de kwaliteit van de trainingen en begeleiding door de jaren heen ben ik echt trots op mijn groei en dat voelt gewoon goed.

Zingeving

Het zijn jonge mensen, in een geweldig uitdagende fase van hun leven. Energie en testosteron knalt alle kanten op, en school duwt ze vaak in het keurslijf. Op het veld zijn zij vrij, kunnen ze razen en doen waar ze blij van worden. Het geeft me veel energie en voldoening als ik een rol mag spelen in hun ontwikkeling en het wordt echt interessant en waardevol als het verder gaat dan die sport, want er gebeurt veel op en naast het veld.

Voor deze doelgroep beschik ik over een natuurlijk gezag. Geef ik ruimte geven om te ervaren en kan ik respectvol begrenzen waar nodig. Hierbij probeer ik altijd op zoek te gaan naar het mooie in het individu, want ik weet dat het er is en ik wil het zien. Daarmee handel ik vanuit vertrouwen, laat mijn spelers nadenken over hun eigen handelen en maak hen bewust van hun rol in het geheel. Zo draag ik bij en geef ik zin. En dat voedt!

Autonomie

Op het veld zijn wij een eigen geheel. We hebben onze eigen grappen, onze eigen rituelen, onze eigen aardigheden. Wij hebben het te doen met elkaar en ik mag dat faciliteren en gidsen. Ik pas mijn koers natuurlijk af op het beleid van de club, maar daarbinnen heb ik de ruimte en neem die ook. Ik geloof in de kracht van positiviteit. Alles wat je aandacht geeft, groeit. Als je meer aandacht hebt voor wat er mooi is en goed gaat, zal dit jou positief beïnvloeden. Daar kies ik voor en zo gedraag ik me.

Ik heb geen verantwoording of targets maar wel eigen doelen die ik maakbaar maak door het in kleine stukjes te knippen. Ik doe waar ik in geloof dat goed is, en meet mijn effect af aan het enthousiasme en plezier van de spelers. En die feedback is er, direct, en daar schakel ik op, vanuit mezelf. Die bewegingsruimte is heerlijk.

Drivers centraal

Ook binnen de aanpak van Customer Contact Company staan de drie drivers, autonomie, vakmanschap en zingeving altijd centraal. Ze vormen de basis van onze manier van werken. Dat zie ik ook terug in de manier waarop ik mijn eigen opdrachten als consultant / interimmanager invul.

  • Ik organiseer rust en focus, en vertrouw erop dat de mensen om me heen echt weten wat er wel en niet toe doet. Iedereen draagt het liefste bij, daar ga ik van uit. Ik coach, help, steun en vergroot wat goed gaat.
  • Ik geef ruimte om te experimenteren en keuzes te maken om zelf te ervaren wat past. Ik plaats medewerkers in hun verantwoordelijkheid, ben expliciet over mijn verwachtingen en de kaders, maar vul zo min mogelijk in.
  • Ik koester en benut de kennis en ervaring van de collega’s die het al heel lang doen. Zij die het klappen van de zweep kennen en hun vak verstaan. Want de invloed die ik kan hebben loopt altijd via de mensen in mijn teams. Dus hoe meer ik investeer in die mensen, ze in hun kracht zet en kan laten floreren, des te beter de motivatie en resultaten van het team.
  • Ik communiceer me suf over de doelen en drivers van de organisatie en hoe wij daar als team én individu aan bijdragen. Daar betrek ik mijn collega’s bij. Zij kunnen de vertaling van organisatie doel naar eigen impact immers het beste maken.

Mooi besef eigenlijk dat werk en vrije tijd zo veel op elkaar lijken. Misschien hoef ik me dan ook niet meer om te kleden, scheelt weer net even wat tijd 😁