Gezocht: Mensgerichte ‘vakidioten’ in klantcontact

Je geniet dagelijks van de dynamiek binnen een serviceomgeving, vindt dat klantenservice een vak is en bent elke dag bezig om klantcontact te verbeteren. Mensen maken daar ook voor jou het verschil, en je helpt ze graag om dat verschil, ondersteund door steeds vernieuwende technologie, te maken. Je voelt je thuis in een groep gelijkgestemden die behoren tot de besten in onze branche en die gezamenlijk of individueel contact center organisaties in verschillende branches ondersteunen. Toe aan een volgende stap? Lees dan verder en bel eens voor een nadere kennismaking

Customer Contact Company zet zich in om klantcontact blijvend te verbeteren. Dit doen we samen met onze klanten, bijvoorbeeld in de rol van interim-/ projectmanager en adviseur/consultant en door het geven van trainingen aan leidinggevenden. Elke opdracht is anders, maar we zorgen er altijd voor dat we de beste mensen in kunnen zetten om de vakmensen bij de klant met passie en vakmanschap hun werk te kunnen laten doen. Een passie die wij als vakidioten zeker delen, voelen en uitstralen. De mens staat daarbij altijd centraal, maar natuurlijk houden we ook rekening met de nieuwste technologische ontwikkelingen en hun impact.

Ons team bestaat uit een groeiende groep klantenservice experts en een vaste groep zzp’ers die behoren tot de besten in onze markt en dagelijks met de voeten in de klei staan. Of het nu gaat om een director operations, een manager customer service, een projectmanager of manager WFM.

We willen nog veel meer klanten helpen hun klanten beter te helpen. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe collega’sdie onze passie delen, die als projectmanager, interimmanager of consultant aan de slag willen, die ons kunnen helpen onze kennis en kunde steeds verder te ontwikkelen en die er samen met ons voor zorgen dat werken ook vooral heel erg leuk blijft.

Wat neem je mee?

  • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in een (klanten)service omgeving;
  • Je hebt ervaring in operationeel management, projectmanagement, procesmanagement, WFM;
  • Je bent een ‘zelfstarter’ en houdt van ruimte en vrijheid, bent pragmatisch en hebt aan 3 woorden genoeg om aan de slag te gaan;
  • Je herkent je in onze cultuur: open, transparant, flexibel, ‘work hard – play hard’;
  • Je hebt minimaal HBO werk-/ denkniveau;
  • Kennis van en ervaring met Social Media, chat en online-kanalen is zeker een pré;
  • Evenals het delen van onze passie voor zeilen 😉

Wij bieden

Natuurlijk bieden we een marktconform salaris, laptop, telefoon en auto van de zaak en een pensioenregeling. Maar we geloven ook oprecht in het credo work hard – play hard. Dat betekent dat we niet alleen het beste aan onze klanten leveren, maar samen ook van het beste genieten als we daar even van bijkomen. Ook kennisdeling en persoonlijke ontwikkeling staat bij ons hoog op het lijstje en krijgt alle ruimte. Op maandag tot en met donderdag ben je bij de klant aan de slag. Op vrijdag ontmoeten we elkaar en lunchen we op ons kantoor in Vianen. Je deelt je ervaringen en spart over lastige situaties. Je weekend start met een vrijdagmiddagborrel, potje pool, tafeltennis of bbq op het dakterras. Ook maken we tijd voor kennissessies, gerichte trainingen en teamuitjes, het liefst gecombineerd met de goede zaken des levens.

Enthousiast geworden? Meer weten?

Robbert Wierema via WhatsApp 06-50 47 93 68 of robbert.wierema@customercontactcompany.nl.
Hans Nieuwenweg via Whatsapp 06-57 31 50 94 of hans.nieuwenweg@customercontactcompany.nl.